neděle 29. července 2012

Jak si vylepšit pokoj? - Část I. - Zdi

Pravidlo numero uno! 
 - Než se pustíme do všeho, začneme od úplného základu. Nezáleží na tom, jestli máš nově vymalovaný pokoj a značkový nábytek, pokud většina jeho okolí je plná hromádek špinavého prádla nebo odpadků. I maličkosti dělají své - vynesený odpadkový koš či ustlaná postel pozvednou úroveň pokoje a level výš. 


Jak oživit zdi?
 - Strhej staré, natržené plakáty. Pokud jich máš spousty a jsou mezi nimi kousky, o které bys nerada přišla, několik jich vyber a hezky naaranžuj. 
 - Pokud chceš mít neustále na očích své blízké, zapomínáš úkoly, potřebuješ místo na zanechávání vzkazů a hledáš praktický doplněk, vsaď na zavěšovací korkové nástěnky. Prodávají se v nejrůznějších velikostech, takže se nemusíš bát, že by se pro ně nenašlo místo - Ideální je nad pracovním stolem. 
 - Další způsob, jak mít své blízké stále u sebe, jsou rámečky na zeď, které můžeš sama vylepšit nabarvením či nalepením mušliček, korálků, kytiček či motýlků.
 - S pomocí rodičů nebo profesionála můžeš pokoj nově natřít, nebo na něj koupit tapety. Moc hezky vypadá kombinace dvou barev, kdy jsou protější stěny nabarvené stejnou barvou. Pokud jsi šikovná, můžeš štětcem na stěny sama namalovat ornamenty, květiny, motýla, citáty nebo Tvé motta. Pokud nejsi, za samolepky na zdi opravdu nebudeš platit zbytečně.
 - Téměř nezbytný pomocník pro většinu holek? Zrcadlo. Do pokoje ho ale dávej pouze v případě, že ho máš dobře nasvětlený přirozeným světlem z oken.
 - Dalším tipem pro zútulnění jsou světélka nebo nalepovací plastové hvězdičky, které svítí ve tmě.
 - Pro milovníky umění jsou nezbytností obrazy, které by barvou i stylem měly do pokoje pasovat. 















Žádné komentáře:

Okomentovat